Badeliv i Lister

Jeg har nevnt litt innimellom i tidligere artikler at det er mange forskjellige aktiviteter i Lister. Med beliggenheten helt i den sørlige spissen av Norge får du hele spekteret av fritidsaktiviteter du kan være med på året rundt. Alt fra skiløyper, kyststier, fiskemuligheter, klatremuligheter, sykkelløyper, padling og utallige bademuligheter. Da Lister kan skilte med 10 kilometer med strender har jeg lyst å si litt om noen av badeplassene i regionen vår. Det kan hende at vi må tilbringe enda en sommer hjemme grunnet pandemien og det er ingen ulempe for oss her, når vi har de mulighetene til bading og aktiviteter ved sjøen. Du skal ikke se bort ifra at turistene igjen vil strømme til.

Badeplasser i Sirdal

Ved Sirdal Kulturhus er det en badeplass med klart og grunt vann. Det er en del stein på stranden og bunnen er også steinete, så lurt med badesko, men bademulighetene er veldig fine og utsikten utover fantastisk. Øksendalstjødna er en veldig fin sandstrand med opparbeidet plen, brygge, flåte med rutsjebane og stupebrett. Det er også mulig å låne kajakk for å ta seg en tur på vannet. For de som vil gjøre litt annet enn bading er det en sandvolleyballbane på plassen. I tillegg er det grillplass og toalett.  Sandvannstrand passer perfekt for barn da badeplassen er langgrunn, og den har og sandvolleybane i nærheten.

Badeplasser i Lyngdal

Da det er mange, vil jeg her kun nevne noen. Kvaviksanden er den største sandsstranden i Lyngdal. Den har langgrunn strand og campingplass, kiosk og toaletter i umiddelbar nærhet. Særlig hvis du har med barn, er denne stranden å anbefale. Veldig fin badeplass og friluftsområde for hele familien er Epledal. Her finner du sandstrand, gressarealer, benker og bord, brygge, volleyballbane og grillmuligheter. Innerst i Rosfjorden finner du enda en fin sandstrand, Rosfjordstranden med kort avstand til Sørlandsbadet. Her er det og aktiviteter for hele familien med volleyballbane, trimapparater og rutsjebane, samt campingplass rett ved.

Badeplasser i Kvinesdal

Her vil jeg trekke frem Sande som er en opparbeidet sandstrand, langgrunn og med tilgang til toalett, bord og benker, grillmuligheter og gapahuk. Ideell for hele familien. I tillegg er det flere små strender som og kan benyttes i sommervarmen: Bøkkerbua, strender i Kvinesdal sentrum og ved ungdomsskolen, Krågehølen og Fjotlandsvatnet.

Badeplasser i Hægebostad

Kyrkjeodden er kanskje en av de fineste sandstrendene I Hægebostad med lekeplass, sandvolleybane, grillmuligheter og tilgang til toalett. Andre strender er Kvittbua, Rossevatn, Skjekkeland og Skeie.

Badeplasser i Flekkefjord

Her er det mange flotte steder å tilbringe varme sommerdager. Grønnes er rett i nærheten av byen og med bademuligheter på strender og svaberg. Veldig populært område med treningsapparater, stupetårn, grillmuligheter og toalettfasiliteter. Videre vil jeg trekke frem Svinevika som og har en fin sanstrand med toalettilgang og en liten brygge. I tillegg er det strender i Flekkefjord som: Raulibukta, Wahlsodden, Egenes camping, Trellevika, Kongevollvatnet, Sira og Laugøy.

Badeplasser i Farsund

Badeplasser i Farsund

I Farsund er det svært mange flotte sandstrender, som Lomsedanden, Husebysanden, Haviksanden, Kviljosanden, Nesheimsanden, Bausje, Åpta camping i tillegg til at det er badeplass Straumen, Ulgjelsvannet, Hanangervannet og Farsund Badehus og sauna. Jeg vil trekke frem Haviksanden som er svært fint opparbeidet med to hvitkornede strender og tilgang til toalett. Håper dette frister til å bli i eller besøke Lister i sommer!