Flere opplevelser i distriktet

De fleste steder i verden store eller små har sine egne attraksjoner og by på, minnesmerker i fra historiske hendelser og lignende. Til rette lagte attraksjoner som passer inn i de lokale forholdene for å lokke til seg tilreisende turister. Lister regionen er intet unntak der, her finner man my historie og andre typer attraksjoner som skal få de tilreisende til og tilbringe mye av sin tid i distriktet.

Farsund

Farsund også kaldt Kaperbyen har flere festivaler, konserter og andre arrangementer som skal få folk til distriktet. Karpernatt er ett arrangement som har sitt utspring helt tilbake i fra Napoleons krigen som var tidlig på 1800 tallet. Det er hendelsen rundt kapringer i Farsund Loshavn som ble gjort med skipet Veiviseren i 1807. Det var skipet Waterman som forlot London med masse lukrative varer på vei til Gøteborg. De ble så overrasket av uvær og mistet kontakten med de andre skipene i konvoien og havnet da til slutt utenfor lister regionen. Her var også Veiviseren klar og det ble ett stort sjøslag rett utenfor kysten. Sikkert en artig opplevelse og bivåne denne hendelsen. Denne hendelsen foregår på kvelden og startes da med kanon salver. På dagtid arrangeres det også mange aktiviteter for store og små, barneteater, musikk med mere. Kjente skikkelser i byen den dagen er Kaptein Torius, mannen som regjerer i byen og figurene Theodora og Ludolf rusler også rundt omkring i byen. Konserter med lokale og internasjonale artister får man også oppleve under denne tiden.

Lista Flypark

Lista Flypark

Lista Flypark har ett stort område hvor det også skjer mye på, foruten overnattings tilbud i form av ett vandrerhjem har det egen campingplass og gokart bane tilpasset både store og små. Her har man også en egen paintballbane for de som liker litt action. Her finner man også flere severdigheter, kultur, kunst og fortidsminner rett ved. For de som gjerne vil være litt aktive i området er det gode fiskemuligheter, dykking, padling, klatring og mange sykkelløyper tilrettelagt. Flipside Skatepark ligger også inne på området, det er Norges største skatepark. Her er det tilpasset for også å gjelde skateboards, scoot og BMX. Litt for de forskjellige interesserte. Festung Lista Hangarmuseum er også en plass hvor man bør ta en titt innom, det ligger også inne i flyparken. Det er ett krigs historisk museum som viser mye om den lokale historien rundt krigen med mange spennende funn stilt ut.Om man tar seg god tid og rusler litt rundt i selve Farsund finner man mye historie med seg.Båthusene nede ved badehuset er de eldste i Norge, sjømannshjemmet ligger også rett ved. Trappebyen blir også byen kaldt, det er for at det er bakkete i byen og har derfor mange trapper som tar deg rundt omkring i byen. På turist kontoret kan man få tak i eget kart over disse trappene, den eldste trappen stammer i fra rundt 1785 og ligger oppe ved kirkegården. Dette er bare noen av de historiske stedene byen har og tilby, så om man er interessert i Norske historie er turen hit verdt ett besøk.