Kjendiser fra Region Lister del 2

Lister regionens kjendiser skrev jeg noe om allerede i forrige artikkel, men det finnes flere. Lokale kjendiser og mer riks og internasjonale kjendiser. Her kommer et lite utvalg til fra det området.

Musikk

Regionen har fostret flere kjendiser. Bjøro er allerede nevnt og Hanne Leland er som Bjøro en musiker godt kjent utenfor landegrensen. Hennes musikkstil er vel ikke så langt unna Hålands, for også hun sang contry- pop til å begynne med men skiftet etterhvert over til mere electro- pop stil. Audnedal kommune er nok stolte av sine kjendiser i musikkverden.

En annen kjent person fra samme kommune er utenriks kommentator og forsker Asle Toje. Han er i dag foruten og være fast spaltist i flere aviser også forsknings direktør ved Det Norske Nobelinstitutt.

Farsund Kommune

Så går vi over til Farsund kommune og noen kjente navn derfra. Sigvald Bergersen d.e er mest kjent som reder, han startet rederiet 1887 og det ble etterhver ett stort rederi med ca 26 båter i flåten.

Foruten og være reder var han også en politiker som representerte Høyre i stortings periode 1903 til 1909. Det ble også mange andre verv på han gjennom årene, både som formann og som medlem av komiteer og styrer.

Fra politiker til komiker, ikke store forskjellen mener mange. Otto Jespersen er en kjent person i humoristiske programmer. Han har også vært med i flere filmer gjennom årene, de to siste er Børning og Børning 2 som har blitt en sukksess i Norge. De fleste husker han nok best fra torsdags-klubben på tv 2 da sammen med Silje Stang og Thomas Giertsen.

Neste kjente navn ut er Kjell Elvis, Europas beste Elvis imitator i 2006. Det har nok vert en del operasjoner for og få frem det utseende han har i dag. Men det har jo betalt seg i form av berømmelse både i Norge og i resten av verden. Det er ikke bare utseendet som ligner på Elvis men stemmen er også veldig lik når han synger. I 2003 satte han verdensrekord med og synge i over 26 timer sammenhengende og da kun Elvis hits, ikke dårlig.

Olav Selvaag er vel ett navn de aller fleste i Norge kjenner igjen fra Selvaag bygg. Han stod bak en ny og rimeligere måte og bygge boliger på og det ble en stor suksess fra ca 1950 og videre fremmover i mange år og de ble da snart det største boligbygger firmaet i Norge

Jazzmusiker Anja Lauvdal kommer også fra distriktet. Hun har vert med i flere kjente band som Youre Headlights Are On, Moskus og Avalanche. Det har blitt mange konserter og nesten 10 album så langt i hennes karriere.

Sverre Anker Ousdal er neste, han kommer fra Flekkefjord. En godt kjent skuespiller med mange roller og se tilbake på både i teater og i filmroller.

Sistemann i denne artikkelen ble Aril Edvardsen, den kjente predikanten. Der var hans kall og være missionær sa han, gjøre alle til sterkt troende kristne. Han stod for starten av senteret som fikk navnet Sarons Dal og stedet ble flittig brukt til og fremmføre hans budskap til omverdenen både via radio og tv sendinger rundt om i verden.