Underholdning i området rundt Lister

Det er mye som skjer rundt omkring i de små distriktene landet rundt av aktiviteter og underholdning. Hvert distrikt har jo sitt eget opplegg og sin egen lokale stil som de gjerne vil formidle til turister og tilreisende. Man har jo veldig mye kulturelle ting på programmene og det er utrolig mye å velge imellom når det gjelder den Norske kulturen. Festivaler av varierte typer er jo en av dem.

Norway Rock Festival

En av de store årlige musikkfestivalene i området er Norway Rock Festival som arrangeres i løpet av juli måned. Festivalen ble etablert i 2006 og er egentlig bare en fortsettelse av den gamle mc treffen Sørlandstreffen. For når Sørlandstreffen ble avviklet overtok en del av de ivrige tilhengerne festival opplegget og det fikk da egentlig bare ett nytt navn.Festivalen strekker seg nå over tre dager og årets festival er i fra den 13 til og med den 15 juli. Det er satt opp ganske mange kjente artister som skal opptre under årets festival. Navn som Skid Row, Defecto, Djerv, Wild Willy`s Gang og Come Taste The Band er noen av dem.Dette er jo kjente rock og hard rock musikere som står for underholdningen, men det er også en god del ukjente nye artister som får spilletid under festivalen. En flott måte og få prøvd ut sin musikk og musikkstil til ett stort publikum.

Eikerapen Roots Festival

Eikerapen Roots Festival

En festival som kanskje ikke er så godt kjent er Eikaper Roots Festivalen som har holdt på siden 2004.Festivalen varer i fem dager og holdes i starten av august hvert år. Det er satt opp seks scener hvor all musikken på festivalen spilles fra. Musikkstilene her er ganske varierende, som folkemusikk, rock og country musikk med mere. Men det er ikke bare musikk som trekker folk hit, man har også en Amcar utstilling samt en drive inn kino i dagene festivalen pågår. Artister som Artur Stulien, Country Girls, Gunslingers og Bytingen er noen av årets artister som skal opptre her.

Punkt Festivalen

Punkt Festivalen

En litt utenom det vanlige festival er Punkt Festivalen som har holdt det gående siden 2005. Det var Erik Honore og Jan Bang som satte det hele i gang, dette er en musikkfestival preget av eksperimentell musikk og nyskapende musikk som de kaller det.Her får man ett utrolig utvalg av forskjellige typer musikk, lys og lyd sammensetninger som gir en ganske uvanlig musikk opplevelse. Men det er sikkert en artig opplevelse og få med seg. Årets festival er i fra den femte til den syvende september.

Fjellparkfestivalen

Fjellparkfestivalen

Fjellparkfestivalen startet opp i 1982 og er en dugnadsfestival som er en tre dagers rockefestival. Den har med årene blitt Norges lengst levende rockefestival og holdes i juli hvert år.Det er stort sett lokale ungdommer som står bak mye av festivalens opplegg, for festivalen kommer egentlig i fra det lokale musikker miljøet som ønsket seg en egen festival. Men festivalen vokste seg ganske stor i de første årene og flere og flere internasjonale artister har kommet til for å spille. Men det er fortsatt mange lokale musikere på programmet som får prøvd seg på scenen.